Posiłki dla pracowników


W wielu restauracjach, barach i jadłodajniach jest możliwość szybko i tanio zjeść. Jeśli taki lokal jest w pobliżu jakiejś firmy lub zakładu pracy to idealnym rozwiązaniem dla obu biznesów jest zorganizowanie dla pracowników danej firmy posiłków. Jest to korzystne dla obydwu stron. Miejsca, w których można zjeść mają zapewnioną codzienną dawkę klientów, natomiast zakłady pracy mogą liczyć na zniżkę, gdyż zapewniają zwiększone obroty dla restauracji. Obiady dla pracowników powodują, że zatrudnieni w danej firmie ludzie mają zapewniony ciepły posiłek w ciągu dnia. Nie muszą się martwić, co przygotować na obiad po powrocie z pracy. Jeżeli zakład wybierze bar zlokalizowany jak najbliżej siedziby, to ma gwarancję, że czas poświęcony na zjedzenie posiłku nie będzie zbyt długi i pracownicy w miarę szybko wrócą na swoje miejsca pracy. Obiady dla firm mogą też przynieść korzyści w postaci przyprowadzania większej liczby klientów. Zadowoleni pracodawcy mogą zlecać takim restauracjom organizację również większych i bardziej zamkniętych imprez firmowych. Można także zorganizować obiady dla pracowników w postaci cateringu dowożonego do miejsca pracy, jednak taka forma nie do końca sprawdzi się, gdy w zakładzie brak jest stołówki.

Zobacz polecane: Obiady dla pracowników.